сряда, 7 декември 2011 г.

Малафеев - герой за Зенит. Отборът му продължава напред в ШЛ след 0:0 срещу Порто (видео)


Вячеслав Малафеев
В мач от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига на "Ещадио до Драгао" се изправиха отборите на Порто и Зенит. Португалските домакини се нуждаеха от задължителна победа, за да се класират в следващата фаза. Настроен да търси гола на всяка цена, Порто доминираше през цялата среща. Това превърна вратаря на Зенит в главно действащо лице в мача. Малафеев се намеси ключово при няколко много чисти положения в срещата. Руският вратар отрази опасни удари отдалеч и директни излизания срещу него на Хълк и компания. Отличната му игра в този мач не остави никакъв шанс на португалците да се разпишат.

Още от началото на мача се откри работа за Вячеслав Малафеев след неуспешен опит за изкуствена засада и пас на Моутиньо, Джалма овладя топката и стреля, при което стражът се намеси решително. Следващото положение се откри малко по-късно след силен удар на Хълк, но вратарят отново се прояви с висота. В 28-та минута след туповен удар на Хълк от пряк свободен удар за малко не изненада Малафеев, но той успя с усилие да захлупи топката. До края на полувремето имаше още един спасен опасен удар на Хълк.

В началото на второто полувреме поставената под натиск защита на Зенит отново сбърка на два пъти, но проявите на вездесъщия в този мач вратар с номер 16 попречиха на Хълк и Джеймс Родригес да се разпишат. По-късно стражът се намеси и след опасни удари на Хълк и Моутиньо. Последното чисто голово положение се откри пред резервата Варела, но Малафеев отново не сбърка и се намеси фантастично.

Така вратарят на Зенит класира своя отбор напред в надпреварата и ще има възможност да показва добри игри и в следващите мачове в турнира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар